Boot van de maand

isaDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers
Wat aan de Isabelle voorafging

Hallo Watergeuzen,
Ik ben Esther Koch en lig met de Isabelle in Durgerdam. Ik woon in de Jordaan met Hans, Eva en Juliette. Hans en ik runnen een ontwerpstudio en een galerie. De maart-aflevering van Boot van de Maand ging over de jeugd en de boot van Okke (de botter EB 60) en in deze aflevering vertel ik over mijn jeugd op de Kogge en bij de Watergeuzen. In een volgende aflevering vertellen Okke en ik over de Isabelle die we 'gered' hebben van de sloop. Op de foto hierboven hebben we de Isabelle net vanuit het Westerdok naar de Diemerzeedijk gevaren, onze eerste vaart. Ik ben een nieuw lid, maar ken de vereniging al lang. Sinds ik drie of vier jaar was schat ik.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaandBasisDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Onze spitsgatter Morgenrood is een Wiking 21 voet, heeft een 1-cylinder motor 10 pk (Buhk) en ligt nu onder een grijs zeil tegenover het clubhuis. De kuiptent is (uiteraard) bordeauxrood. Wij hebben de Morgenrood aan het begin van de coronatijd in Friesland (Drachten) gekocht, wetende dat er wat onderhoud nodig was.
De onderkant is opnieuw geschilderd en in de antifouling gezet. We hebben lekkage verholpen door ramen opnieuw te kitten en het plafond binnen is vervangen. Inmiddels zijn ook het water- en brandstofpompje vervangen. Er zijn nog een aantal minder urgente dingen te doen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

okkeDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Hallo beste Watergeuzen,

Ik zal me even voorstellen, als nieuw lid van de vereniging en gebruiker van de haven met een voor mij nieuw scheepje, de Isabelle. Mijn naam is Okke Dillo, geboren en getogen in Amsterdam en de eerste tien jaar van mijn leven woonachtig op een woonboot. We lagen in de Herengracht toen alles nog krakkemikkig was en er rondom werd gekraakt.
Daarna woonden we in de buurt van het Haarlemmerplein. Mijn vader had voor ik werd geboren al een passie voor zeilen. Hij leefde zich uit op de Loosdrechtse Plassen. Die passie ging zover dat hij zelfs overwoog om scheepstekenaar te worden. Uiteindelijk koos hij na een jaar scheikunde toch voor de muziek. En zo groeide ik op tussen schepen en muziek en de botters.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaandjan00Door Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Mijn naam is Jochem Bibo en ik ben sinds kort aspirant-lid van de Watergeuzen. Mijn liefde voor het bevaren van open water ontstond jaren geleden toen windsurfen erg gewild was. Maar nu, na jaren mijn weg in het recreatievaren gezocht te hebben, ben ik uiteindelijk in de haven van de Watergeuzen beland.

Bovenaan het artikel zie je de boot van de maand, een ‘Rhana GH 11 LS’

Ik kom uit Nijmegen, een stad aan het water. Ondanks de aanwezigheid van waterlopen zoals de Waal en het Maas-Waalkanaal, werd mijn liefde voor de watersport pas in de Franse Alpen opgewekt. Tijdens mijn middelbareschoolperiode leerde ik daar windsurfen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaand00Door Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Wij zijn Anne van As & Peter Eggermont. Anne is beeldend kunstenaar en ik heb een eigen bedrijf in laboratoriumapparatuur gehad. Dat heb ik een aantal jaren geleden verkocht en sindsdien ben ik adviseur en technisch in de weer. Sinds 2014 zijn wij eigenaars van de bakdekker PHUMA. Momenteel ligt de boot in de Singelgracht in Amsterdam. 

Bootvdmaand 01Anne en Peter (midden) met medeleden Gijs en Marli in Frankrijk.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaandnovemberDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Deze maand de Shamrock van Miranda Vos en Paul Oranje. In een latere editie van de Geus verschijnt nog een volgend deel over de Shamrock: een spannend avontuur op de wadden.

De Shamrock, een Cornish Crabber, is sinds 22 juni 2016 in ons bezit. Bouwnummer CC133; bouwjaar 1977, lengte over dek 7,31m, over de waterlijn 6,17, een zeiloppervlak van ca. 28m2, diepgang 1.42m en 0,74m met opgetrokken midzwaard.

Ons schip is standaard voorzien van een grootzeil, fok, kluiver en topzeil. Bij weinig wind en redelijk vaste koers vervangen we de fok door een botterfok en zetten we een vlieger bij om met onze enigszins trage maar o-zo-fijne zeilboot toch wat vaart te kunnen maken.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaandDoor Leo Wiegerink & Alfred Meyers

Je kunt hem niet missen, ook als je niet helemaal naar de achtersteiger loopt: de Taiwan Klipper Jannetje Commeriena van Steven Boer. Al zul je nu nog vergeefs naar de naam zoeken, het is het grootste schip van de haven. Steven heeft het volgens een mooie traditie vernoemd naar zijn moeder. Ook zijn vorige schip, een Amsterdammertje, droeg die naam. Daarmee lag hij eerst aan de overkant, bij Het Einde, en sinds 2008 bij ons. Vorig jaar is de veel ruimere Jannetje Commeriena ervoor in de plaats gekomen.

Schrijf reactie (0 Reacties)

bootvandemaand

Door Leo Wiegerink en Alfred Meyers
Vanaf deze Geus pakken we de rubriek Boot van de Maand weer op!
De Colli Flower van Neil Raven en Rosalie van der Meulen

Deze prachtige boot heeft Neil eigenhandig getransformeerd van een simpele praam tot een heerlijke boot om tochtjes mee te varen over de Nederlandse wateren. Pramen waren bestemd om groenten te vervoeren en we stellen ons zo voor dat deze vroeger bloemkolen heeft vervoerd. Vandaar: de Colli flower!

Schrijf reactie (0 Reacties)

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search