haven-vinkeveen1.jpg

Haven Vinkeveen

De Vinkeveense Plassen bestaan uit een veengebied, dat vanaf de zeventiende eeuw gebruikt werd voor de turfwinning. Hierdoor is een prachtig natuurgebied ontstaan met langgerekte eilanden die voorheen als legakkers in gebruik waren: hier werd de turf te drogen gelegd. Nu vormen deze eilanden en de plassen een uniek recreatiegebied waar de Watergeuzen een eigen haven hebben.

Vanuit de haven zijn alle plassen en eilanden goed bereikbaar. Via de meest zuidelijke plas kan men richting Amsterdam-Rijnkanaal varen en zijn bijvoorbeeld naar de Vecht en Loosdrecht mooie tochten te maken. Vanaf de noordzijde van de plassen kunnen eeuwenoude riviertjes en kanalen, waaronder de Amstel bereikt worden.

Het terrein is in 1987 in bezit van de vereniging gekomen nadat het daarvoor al enige tijd van de gemeente gehuurd werd. Op het terrein zijn een clubhuis, eenvoudige sanitaire voorzieningen en een hijsinstallatie aanwezig. De haven telt ongeveer veertig ligplaatsen; er is slechts incidenteel ruimte voor passanten.

Net als op de andere havens speelt ook in Vinkeveen zelfwerkzaamheid een belangrijke rol; de meeste werkzaamheden worden door de leden zelf uitgevoerd.

Vinkenkade 33A
3645 AP Vinkeveen
Telefoon: 06 5331 9051

Op deze haven is weinig ruimte voor passanten: slechts incidenteel is hier plaats voor en het verdient aanbeveling  vooraf contact op te nemen met de havenmeester.

Het liggeld voor passanten bedraagt 1 Euro per strekkende meter, inclusief water en elektra.

De havenmeester is Rinus vd Berg. Rinus is op maandag- en vrijdagavond te bereiken op telefoon 06 5331 9051.

Op het terrein zijn een clubhuis, eenvoudige sanitaire voorzieningen en een hijsinstallatie aanwezig.

Bereikbaarheid / OV

De haven van Vinkeveen bevindt zich aan de oostzijde van de Vinkeveense Plassen.

De dichtstbijzijnde openbaar vervoerverbinding (bus) is te vinden op een half uur lopen in Baambrugge.

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search