Project: Elektrificeren verenigingsboot #02

Elektroficeerproject1Door Frans van Witmarschen

Het is werkelijk ongelooflijk, de metamorfose die de boot heeft ondergaan. In de vorige Geus heb ik verteld dat we de boot hebben schoongemaakt, gaten hebben gevuld en een eerste afwerklaag hebben aangebracht.

Door de niet aflatende inspanningen van Hendrik staat de boot nu te stralen.

De afwerklagen van DD-lak schitteren je tegemoet. De naam, Geus II, is aangebracht en de rubber stootrand zit weer op zijn plek. Als het muisstil is in de loods, en dat gebeurt niet zo vaak, kun je de boot bijna horen smeken: “Monteer de techniek in mij; IK WIL VAREN!”

Elektrificeerproject2
Was het maar zover. Maar de meeste materialen voor het elektrificeren zijn inmiddels wel afgeleverd. Ook de nabestelde pythonas, die de motor gaat verbinden met de bestaande aandrijfas, is bij de vereniging aangekomen. Ivo, die de techniek heeft uitgedacht, heeft de ‘fundering' van de motor ontworpen en de materialen zijn besteld om die in eigen beheer te fabriceren.

Dit gaat echt een heel leuke boot worden.

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search