haven-durgerdam.jpg

Haven Durgerdam

De haven in Durgerdam is bij uitstek geschikt voor zeilboten; zonder ook maar één sluis of brug te hoeven passeren ligt het open water van het Buiten-IJ en het Markermeer binnen bereik.

De ligging van de haven is bijzonder; die bestaat uit een kleine kom aan het eind van een doodlopend kanaaltje in het historische dorp Durgerdam. Dit dorp is in de vijftiende eeuw ontstaan in een bocht van de Waterlandse Zeedijk. Deze dijk werd gebouwd na de Sint Elizabethsvloed van 1421, toen grote delen van Noord-Holland onder water kwamen te staan en het dorp IJdoorn, dat ongeveer op de plaats van de huidige haven lag, zelfs geheel in de golven verdween.

Achter de haven ligt de buitendijkse IJdoornpolder: tegenwoordig is dit een prachtig natuurgebied.

De haven telt 28 ligplaatsen en is bereikbaar voor schepen met een diepgang van ca 1,7 m.

Durgerdammerdijk tegenover nr. 170,
Durgerdam

Passanten zijn welkom en kunnen een ligplaats kiezen in boxen met een groen bordje. Het tarief bedraagt € 7,- per nacht te voldoen in overleg met de havencommissaris.

Log hier in voor de Haven Durgerdam Portal. 

Er is geen douche- en toilet accommodatie. Water is verkrijgbaar bij de pomp bovenaan de trap. Er is één tappunt voor water en elektra voor leden.

Portaal Haven Durgerdam

Leden van WsV de Watergeuzen met een ligplaats in Durgerdam kunnen hier inloggen in het Portaal Haven Durgerdam. Passanten en leden van WsV de Watergeuzen die een zwerfplek zoeken kunnen zonder account in dit Portaal een email schrijven naar de Havencommissaris van de haven Durgerdam.

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search