Feestelijke opening vaarseizoen

Picture1Gezellige drukte op het terras.

Na drie jaar kon het gelukkig weer: onder het genot van een hapje en een drankje en vrolijke muziek het vaarseizoen openen. Dat zag er op zondag 24 april al veelbelovend uit. Er stond weliswaar een stevige noordoostenwind, maar de hemel was staalblauw en op het zonovergoten terras voor het clubhuis was het goed toeven. Daar zaten rond vieren al flink wat Watergeuzen van een drankje te genieten en een half uurtje later stak onze voorzitter er een korte speech af.

Hij sprak o.a. over het voornemen van de gemeente Amsterdam om ook voor de vaart door de sloot in Durgerdam een vaarvignet verplicht te stellen. Omdat die blijkbaar als een Amsterdams binnenwater wordt gezien zouden we zelfs verplicht kunnen worden om op een niet door een fossiele brandstof voortbewogen motor naar onze box te varen. Samen met de twee andere watersportverenigingen in Durgerdam gaan we de gemeente proberen uit te leggen dat onze sloot toch echt geen Amsterdams binnenwater is.

Picture2De clubvlag wappert weer fier.

Na Peters toespraak volgde het belangrijkste openingsritueel: het hijsen van de clubvlag. Traditiegetrouw wordt dat altijd gedaan door het oudste aanwezige lid, maar vanwege zijn grote verdiensten voor de vereniging had het bestuur nu de eer gegund aan René Duursma, die al 25 jaar onze penningen beheert. Helemaal volgens plan verloopt het hijsen van de vlag niet altijd. Hij gaat opgevouwen naar boven en moet zich dan door een ruk aan de lijn ontvouwen. Een paar jaar geleden bleek hij op zijn kop te hangen en nu lukte het ontvouwen niet, hoe hard René ook aan de lijn rukte. Er zat niets anders op dan de vlag weer naar beneden te halen en in ontvouwen toestand te hijsen, maar ook dat bleek moeilijk. Door de harde wind sloeg hij een paar keer om de lijn. Maar na een paar pogingen stond hij onder applaus van alle aanwezigen toch fier te wapperen.

Picture3Trio Katapulta zorgt voor de muzikale omlijsting.

Daarna installeerde het muzikale Trio Katapulta zich en kon het feest echt beginnen. In het clubhuis had de catering een lange tafel met heerlijke hapjes opgesteld en al snel vormde zich een lange rij eetlustigen.  De barkeepers Richard en Rudolf zorgden ervoor dat al het lekkers smakelijk weggespoeld kon worden en voorzien van een natje en een droogje werd er geanimeerd gesproken over de vaarplannen voor het komende seizoen.

Picture4Dat ziet er lekker uit!

Iedereen die betrokken was bij de organisatie en uitvoering van dit geslaagde feest, van harte bedankt!

Jaap van der Harst

Over ons

WSV 'De Watergeuzen' is opgericht in het jaar 1928. De vereniging beheert drie havens. De haven aan de Diemerzeedijk met het clubhuis en de winterstalling vormt het middelpunt van de vereniging. De twee andere havens zijn in Vinkeveen en in Durgerdam.

Search